.

LGS Puan Hesaplama

LGS Puan hesaplama sayfamızı kullanarak elde ettiğiniz puanı anında öğrenebilirsiniz. LGS Puan hesaplama için sınavdaki doğru ve yanlış sayılarını girin ve "Puan Hesapla" ya tıklayın.
TÜRKÇE ( 20 SORU )
DOĞRU
:
YANLIŞ
:
İNKILAP TARİHİ ( 10 SORU )
DOĞRU
:
YANLIŞ
:
DİN KÜLTÜRÜ ( 10 SORU )
DOĞRU
:
YANLIŞ
:
YABANCI DİL ( 10 SORU )
DOĞRU
:
YANLIŞ
:
MATEMATİK ( 20 SORU )
DOĞRU
:
YANLIŞ
:
FEN BİLİMLERİ ( 20 SORU )
DOĞRU
:
YANLIŞ
:

Başarılı bir liseye girmek için ortaokul öğrencilerinin akademik başarılarını kanıtlayacak bir sınav olacak LGS’ye girmesi gerekmektedir. Bu sınav ismi birçok kez değişse de liseye girmeden önce her yıl 8.sınıf öğrencilerine yapılmaktadır. Bu sınav müfredat konularını içeren çoktan seçmeli bir sınavdır ve mazereti yoktur. Birçok eğitim uzmanı, öğrencilerin en iyi sonuçları elde etmek için bir yıldan daha uzun bir süre önce sınavlara çalışmaya başlaması gerektiğine inanmaktadır.

LGS Nedir?

 Lise Geçiş Sınavı olarak da adlandırılan LGS 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren tüm ortaokul öğrencileri için uygulanmaktadır. Bu sınavda öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil (İngilizce) soruları aynı günde iki oturumda sorulmaktadır. LGS sekizinci sınıf müfredatına uygun olarak geliştirilmiştir.

Sözel ders sorularının cevaplanması için öğrencilere soru başına 1,5 dakika, sayısal ders sorularının cevaplanması için ise 2 dakika süre verilmiştir. Sözel bölüm 50, sayısal bölüm ise 40 sorudan oluşur ve sınav süresi, 75 dakika sözel, 80 dakika olmak üzere toplam 130 dakikadır. Sınavda üç yanlış bir doğruyu elemektedir.

LGS’de Başarılı Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nedir?

LGS Sınavı birçok öğrencinin endişelendiği ancak doğru bir çalışma ile başarılı olunabilecek bir sınavdır. LGS Sınavı kadar öğrencilerin okul ortalamaları da çok önemlidir. LGS Sınavının %70’i ile okul ortalamasının %30’u birleştirilir ve ortaya genel bir liseye giriş puanı çıkar.

  1. Çalışmanızı parçalara ayırın: Çalışma zamanınızı yönetilebilir parçalara bölün. Örneğin, bir konuyu bir saat çalışabilir, sonra ara verebilir ve sonra başka bir konuyu bir saat daha çalışabilirsiniz. Dersler arasında ara vermenin çok önemli olduğunu lütfen unutmayın.
  2. Gündüz ders çalışmaya özen gösterin: Gündüzleri, geceleri olduğundan daha uyanık oluruz. Dersler arasında, çalışma ve ödev yapma fırsatını kullanmalısınız. Bu, bir rutini sürdürmenize ve makul bir saatte yatmanıza yardımcı olacaktır.
  3. Sağlıklı kararlar verin: Meşgul ya da stresli olduğunuz için aşırı yemek yemeyin veya aşırı uyumayın. Testlerinizde başarılı olmak için yeterli uyku almak çok önemlidir. Sınav senenizde dengeli bir beslenme düzeni oluşturun.
  4. En Uygun Çalışma Ortamını Bulun: Çalışma ortamınızda dikkatinizi dağıtacak şeyleri minimumda tuttuğunuzdan emin olun. Konsantre bir şekilde derslerinize çalışmanın en iyi yolu kütüphane gibi sessiz bir ortamda ders çalışmaktır.
  5. Kendinizi Organize Edin: Çalışmaya başlamadan önce tüm notlarınızı ve diğer çalışma yardımcılarını düzenleyin. Öğrendiklerinizi hatırlamanıza yardımcı olması için not kartları, küçük sınavlar veya diğer çalışma araçlarını kullanın. Çalışmaya başlamadan önce her şeyin hazır olduğundan emin olun.

LGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

LGS puanı hesaplamanın oldukça karışık bir yöntemi vardır. Puanlar belirli standart sapmalara, katsayıları ve yanlış soru sayılarına göre hesaplanır. LGS sonuçlarınızı hesaplamak için her bir dersten elde ettiğiniz doğru ve yanlış sayılarını hesaplama aracımıza girmeniz yeterlidir.

BENZER HESAPLAMA ARAÇLARI
Bu sayfadan doğru cevap sayınızı girerek anında ehliyet puan hesaplama yapabilirsiniz.
Bu sayfadan YDS sınavındaki doğru cevap sayınızı girerek anında puan hesaplama yapabilirsiniz.